Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Övrigt

Fokus nominerat till prestigefyllt reklampris

Delningsfunktionen sprider sig till Cannes fina salonger.

I maj lanserade Fokus »read proof sharing« – ett nytt sätt att dela med sig nyheter på. Nu är kampanjen, som tagits fram tillsammans med reklambyrån Ingo, nominerad i den internationella reklamtävlingen Cannes Lion

Syftet  är att uppmuntra personer att läsa hela artikeln. Enligt en studie från The French National Institute läser 59 procent bara rubriken efter att de sett en artikel på sociala medier.

–  Med read proof vill vi främja kvalitetsjournalistik och de djuplodande reportagen framför klickbeten och vilseledande rubriker. Vi är jätteglada att det uppmärksammas i världens mest prestigefyllda kommunikationstävling, säger Fokus marknadschef Marie Henning

Pluginfunktionen »read proof sharing« är en algoritm som mäter hur snabbt en person scrollar ned och hur länge den befinner sig på artikelsidan. När personen läst klart artikeln, det vill säga kommit till textens slut, finns det möjlighet att dela den genom ett knapptryck och visa att hela artikeln är läst.

– Detta är en viktig kampanj, inte bara i Sverige där vi ju snart har val, utan också i hela världen. Vi hoppas att många publikationer är lika smarta som Fokus och installerar denna plug-in och så sätt gör världen lite mer sanningsenlig, sa Ingos kreative chef Björn Ståhl, i samband med lanseringen.

Se den nominerade kampanjen här. Och läs senaste Fokus #24 här.

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Blogg / Ekonomi

Bolagsjättar med egen utrikespolitik

Bolagsjättarna är numera stora som stater och beter sig också som nationer - med en helt egen utrikespolitik.

Ekonomi / Utrikes

Grispest höjer köttpriset i Kina – väcker symbolisk oro

En svinpest har drabbat Kina. Det driver upp fläskpriset – vilket skapar en ekonomisk oro i landet.

Blogg / Ekonomi / Inrikes

Göran Persson går i Carl Bildts fotspår

Blogg: Göran Persson vägrar sälja aktier när nya uppdrag adderas till portföljen. Carl Bildt har gjort likadant. Enda skillnaden – den ene är socialdemokrat.

Prenumerera