Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Ekonomi

Friskolekoncern minskar vinsten

Engelska skolan gör bokslut och stoppar utdelningen.

Internationella engelska skolan (IES) redovisar en vinst före skatt på 148 miljoner kronor för helåret 2017/2018, jämfört med 191 miljoner kronor samma period i fjol. Men omsättningen har ökat med nästan 15 procent från förra året till cirka 2,35 miljarder kronor.

»Vi förväntar oss dock att under 2018/19 återgå till en högre lönsamhetsnivå̊ genom att dra nytta av ytterligare stordriftsfördelar samtidigt som de skolor vi startade förra året fylls upp och blir lönsamma«, skriver Engelska skolans vd Annete Brodin Rampe.

Däremot blir det ingen utdelning i år för aktieägarna. Första gången det inträffade var förra året.

»Styrelsen föreslår till bolagsstämman att ingen utdelning utbetalas för verksamhetsåret 2017/18 mot bakgrund av det stora behov av nya grundskolor som i närtid föreligger i Sverige samt goda förvärvsmöjligheter i Spanien«, skriver bolaget i sitt bokslut.

Engelska skolan meddelar också att de har 190 000 registreringar på sin väntelista, vilket är en ökning med 11 000 personer jämfört med föregående kvartal, och en ökning med 46 000 personer från i fjol.

Läs Veckans Fokus (18-13) om IES ordförande Barbara Bergström där hon berättar hur hon byggt sitt imperium med ordning och reda. »Madam principals recept: Tuff kärlek här.«

 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Blogg / Ekonomi

Bolagsjättar med egen utrikespolitik

Bolagsjättarna är numera stora som stater och beter sig också som nationer - med en helt egen utrikespolitik.

Ekonomi / Utrikes

Grispest höjer köttpriset i Kina – väcker symbolisk oro

En svinpest har drabbat Kina. Det driver upp fläskpriset – vilket skapar en ekonomisk oro i landet.

Blogg / Ekonomi / Inrikes

Göran Persson går i Carl Bildts fotspår

Blogg: Göran Persson vägrar sälja aktier när nya uppdrag adderas till portföljen. Carl Bildt har gjort likadant. Enda skillnaden – den ene är socialdemokrat.

Prenumerera