Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Göteborg bildar nytt rödgrönrosa block – utan S

Regeringsbildningen fortsätter, S i krismöte och nya formationer i Göteborg, är nyheterna i Fokus svep.

Göteborg bildar nytt rödgrönrosa block

Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ bildar ett nytt politiskt block i Göteborg – utan Socialdemokraterna, enligt ett pressmeddelande, skriver GT. Det betyder att det nya blocket har två mer mandat än S.

– Det är alltid ledaren för det största partiet som blir gruppledare. Och det är ju jag, säger Vänsterpartiets Daniel Bernmar som förväntas ta över gruppledarposten i den nya konstellationen. Läs mer om gruppledaren Daniel Bernmar här. 

S i krismöte – SSU topp kan tvingas bort

Socialdemokraterna i Malmö hade i går ett extrainkallat möte efter den senaste veckans avslöjanden om att en extrem falang styr ungdomsorganisationen. Följden kan bli att SSU Skåne-ordföranden Mansour Ahmed kan tvingas att avgå, skriver Kvällsposten.

Ebba Busch Thor (KD): Det handlar inte om Annie Lööf

Att KD och M stoppade Centerpartiet från att sondera »handlar inte om Annie Lööf« utan om vad som är bäst för Sverige. Det säger KD:s partiledare Ebba Busch Thor i en intervju med TV4:s nyhetsmorgon.

Debatter

»Digitalisering är i grunden bra och kommer att underlätta för svensk sjukvård på många sätt, men digitaliseringen måste vara kostnadseffektiv och ha hög fokus på informationssäkerhet«, skriver forskare påDN Debatt.

Alliansen är överens om en rad frågor för att reformera rättsystemet, skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och rättspoliska talesperson Tomas Tobé, på DI Debatt.

»Ett landsomfattande förebyggande arbete mot psykisk ohälsa skulle kunna frigöra resurser motsvarande löner till fler än 25 000 sjuksköterskor«, skriver Skandias vd Frans Lindelow och Skandias hälsostrateg Kristina Hagström.

 

 

 

 

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Blogg / Ekonomi

Bolagsjättar med egen utrikespolitik

Bolagsjättarna är numera stora som stater och beter sig också som nationer - med en helt egen utrikespolitik.

Ekonomi / Utrikes

Grispest höjer köttpriset i Kina – väcker symbolisk oro

En svinpest har drabbat Kina. Det driver upp fläskpriset – vilket skapar en ekonomisk oro i landet.

Blogg / Ekonomi / Inrikes

Göran Persson går i Carl Bildts fotspår

Blogg: Göran Persson vägrar sälja aktier när nya uppdrag adderas till portföljen. Carl Bildt har gjort likadant. Enda skillnaden – den ene är socialdemokrat.

Prenumerera