Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

De ska ta fram M:s nya politik

Christofer Fjellner och Alice Teodorescu ska leda arbetet med att ta fram ett nytt idéprogram för Moderaterna. »Hedrande, spännande och samtidigt ganska svårt«, säger den avgående EU-parlamentarikern.

Samtidigt som finansminister Magdalena Andersson presenterade sin prognos för budgeten stod Moderaternas partiledare Ulf Kristersson framför tv-kamerorna och presenterade sina direktiv till den grupp som ska ta fram M:s nya idéprogram. Han presenterade även vilka personer som ska leda arbetet.

Ordförande för gruppen blir den förre Muf-ordföranden och avgående Europaparlamentarikern Christofer Fjellner. Huvudsekreterare blir Göteborgspostens politiska redaktör Alice Teodorescu. Till gruppen adderas även M-profilen Maria Rankka, nuvarande Muf-ordföranden Benjamin Dousa och exministern Gunilla Carlsson.

– Sverige och Moderaterna befinner sig i ett väldigt formativt läge. Och att då få jobba med det som ligger mig närmast om hjärtat känns otroligt kul, säger Teodorescu och hänvisar till idéarbetet som väntar.

– Bland det svåraste i detta blir att hitta hoppfullhet i en stökig tid. Ska man leda ett land och få folk att hänga med som måste det göras med bilden av något ljusare som väntar, säger Christofer Fjellner på pressträffen.

I samband med att Teodorescu axlar posten som huvudsekreterare slutar hon på GP. Ledarskribenten Adam Cwejman tar över som politisk redaktör på tidningen.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera