Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Svep: Partiledningen bestämmer sig

Liberalt beslut och OS-positiva svenskar. Det är några av nyheterna i Fokus svep.

L-valberedningen tar beslut i dag

Liberalernas valberedning ska i dag fatta beslut om den ska föreslå Nyamko Sabuni eller Erik Ullenhag som sin kandidat till ny partiledare. Beredningens ordförande Olle Schmidt uppger för TT att beslutet fattas under måndagsförmiddagen, och ska därefter läggas fram.

Svenskar alltmer positiva till OS

Över 60 procent av svenskarna är positiva till ett vinter-OS i Åre år 2026, enligt en undersökning från Kantar Sifo enligt TT. Beslut om OS ska arrangeras av Sverige eller Italien fattas under måndagskvällen.

Spellagen har liten effekt

Den nya spellagen som trädde i kraft i början av året har haft begränsad effekt på spelmissbruket, uppger Spelberoendes riksförbunds ordförande Magnus Olausson för TT. Bland annat skickas erbjudanden från vissa spelbolag till användare som redan stängt av sig från spel med pengar via tjänsten Spelpaus.

Debatter

Sveriges och EU:s nya asyl- och migrationspolitik riskerar att haverera om den tillåts präglas av högeridéer om ökad arbetskraftsinvandring och stängda gränser för flyktingar. Socialdemokraterna i både EU och Sverige bör därför driva en ”linje 2” i asyl- och migrationspolitiken: ordning och reda – med hjärta, skriver Daniel Färm, tankesmedjan Tiden på DN Debatt.

Den ekonomiska segregationen växer och medelklassen urholkas. Det undergräver demokratin. Tiden är därför sedan länge mogen för en radikal omläggning av det orättvisa skattesystemet, skriver fler debattörer, bland annat Swedbanks tidigare koncernchef och ordförande Göran Collert på SvD Debatt.

En sänkning av kapitalskatten kan skapa 35 000 nya jobb och höja svenskarnas levnadsstandard med över 3 procent. Detta skriver Svenskt Näringslivs skattechef Johan Fall och IFO-institutets chef Clemens Fuest med hänvisning till en färsk IFO-studie, på Di Debatt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Analys / Ekonomi

Den motvilliga skattesänkaren

Budgeten för 2020 sätter punkt för värnskatten från 1995. Vinnarna är rika och män.

Analys / Ekonomi

Sidea: Svenskt bistånd är som ryska dockor

Man kan ägna mycken tid åt att reda ut alla budgetposter, skriver Emanuel Sidea.

Ekonomi

Jan Larsson blir konkurrent till Persson

Jan Larsson, S tidigare valgeneral, går till Handelsbanken – och blir därmed konkurrent till sin förre chef Göran Persson.

Prenumerera