Inrikes

Svep: Ygemans syrliga svar till Solberg

Digitaliseringministern röt ifrån på Twitter, liberalpartist kräver lojalitet från Ylva Johanssons efterträdare och så vill fler kommuner se tiggeritillstånd. Allt i Fokus svep.

På en pressträff tog Norges statsminister Erna Solberg avstånd från den misstänkta terroristen Philip Manshaus extrema åsikter. Hon efterlyste ett utökat samarbete med svenska myndigheter, och påpekade att det ofta talades svenska vid nazistmarscher i Norge.

”Gärna norsk-svenskt samarbete, men regerar man med Fremskrittspartiet och utnämnt Sylvi Listahaug till minister 2 gånger, så kanske man ska se sig själv i spegeln innan man sneglar över landsgränsen”, svarade digitaliseringsminister Anders Ygeman i en syrlig kommentar på Twitter.

Håll linjen!

Ylva Johanssons efterträdare som arbetsmarknadsminister måste hålla sig till linjen som formuleras i januariöverenskommelsen, säger Gulan Avci, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Liberalerna, till DI. Ylva Johansson föreslås bli Sveriges nya EU-kommissionär.

Fler vill se tiggeritillstånd

Eskilstunas beslut att införa tillståndskrav för att få tigga pengar har fått andra kommuner att följa efter. Den politiska majoriteten i Norrköping vill göra samma sak. ”Eskilstuna och Norrköping är två större städer som leds av självtänkande, folknära och kloka socialdemokrater i varsin generation”, kommenterar Widar Andersson, politisk redaktör på S-märkta Folkbladet.

Debatter:

”Ivern att bygga ut Arlanda visar att de som styr i Socialdemokraterna sitter fast i 1900-talets idéer om hur man bygger ett samhälle”, skriver Hampus Rubaszkin, MP i Stockholms stad, på SvD Debatt.

”Vi i de sociala kooperativen har i många år varit inriktade på att driva näringsverksamheter som kan utföras utan krav på formell utbildning. Men när kommunerna nu i snabb takt öppnar liknande verksamheter, gör de det med ekonomiska förutsättningar som andra företagare aldrig kommer nära”, skriver företrädare för branschorganisationen Certasf på DN Debatt.

Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.

Logga in
eller

Köp FOKUS ONLINE utan bindningstid!

Prova 1 månad för 1 krona

Kampanjpris 1 krona första månaden därefter 149 kronor per månad.

Detta ingår:

Obegränsad tillgång till alla online-artiklar.

Aktuella analyser och fördjupningar.

Dagligt nyhetsbrev.

Fokus på samhällsfrågor, politik, ekonomi, kultur och vetenskap.

Fortsätt

Jag godkänner villkoren för Fokus (FPG Media AB).

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera