Fokus välkomnar fem nya kolumnister

Text: Fokus redaktion

Bild: Thron Ullberg, Saga Berlin, Jessica Gow/TT

Margaret Atladottir är journalist och har varit chefredaktör för Nöjesguiden och Politism. Den senare lämnade i januari för att jobba med nyhetsprogrammet »Breaking News« på kanal 5.

– Jag har alltid bevakat populärkultur på något sätt. Man kan nog även förvänta sig en del mediekritik och feminism i mina kolumner, säger Margret Atladottir.

David Eberhard  är överläkare, psykiatriker, krönikör och författare. Hans mest omtalade bok, »I trygghetsnarkomanernas land«, ställde en psykiatrisk diagnos på nationen Sverige.

– Jag tänker skriva om samhället utifrån ett psykiatriskt eller psykologiskt perspektiv. Jag ser hur vi människor och våra makthavare fattar beslut som inte alltid är de mest rationella och det får stor påverkan på det samhälle vi lever i, säger David Eberhard.

Michaela Möller är journalist och författare som bland annat ansvarat för Expressens debattsida. I dag jobbar hon med näringslivsfrågor för »Stiftelsen fritt näringsliv«. Inför förra valet skrev hon boken »Broilers – de nya makthavarna och det samhälle som formade dem«.

– Den nya politiska generationen och politikens förändrade villkor intresserar mig. Det har förändrat partierna, vilket kommer att bli tydligare än någonsin i årets valrörelse, säger Michaela Möller.

Jon Åsberg är ekonomijournalist, tidigare chefredaktör på Affärsvärlden och Finanstidningen. I dag syns han som programledare i DI TV.  På Fokus redaktion var han ekonomiredaktör i 13 månader.

– För mig ligger det nära till hands att leta efter ämnen i näringslivet och i makroekonomin. Men jag är även intresserad av samhällsfrågor, politik och kultur och kommer säkert att behandla sådana ämnen också, säger Jon Åsberg.

Jennifer Wegerup är en av Sveriges mest profilerade skribenter. Hon är författare, kolumnist på Expressen, Norden-korrespondent för Italiens största sporttidning, Gazzetta dello Sport, och Stringer för italienska Sky News.

– Läsarna ska aldrig veta vad de kan förvänta sig. Jag vill att mina texter ska vara oväntade och varierade. Från passion till utrikespolitik, det lilla och det stora, säger Jennifer Wegerup.

Wegerup har även haft en kort sejour hos Moderaterna och jobbat med partiledarstaben runt Anna Kinberg Batra.

– Men jag längtade direkt tillbaka till journalistiken och återvände, trots mitt fina rum i riksdagen med utsikt över slottet. Skämt åsido. Jag är och förblir journalist.

Fotnot: I samband med den första publiceringen kommer en kortare presentation av kolumnisten.

Fakta | Fokus kolumnister

Signerat

Malcom Kyeyune

Agnes Wold

Jon Åsberg

Michaela Möller

Margret Atladottir

Sista ordet

Jenny Lindh

Ann-Charlott Altstadt

Nils Erik Forsgård

David Eberhard

Jennifer Wegerup

 

 

 

Text: Fokus redaktion

Bild: Thron Ullberg, Saga Berlin, Jessica Gow/TT