Razzia mot Allras ex-vd – blir av med lyxvilla och helikopter

Text:

Bild: TT

Allras grundare och förre vd Alexander Ernstberger var länge mest känd för att han köpte Sveriges dyraste villa på Lidingö härom året. Senare har även hans intresse för snabba bilar och hans helikopterlicens uppmärksammats.

På frågan om han ångrade något svarade Ernstberger så här i en intervju med Fokus i våras (nr 14-15):

– Jag är inte så mycket för att ångra saker. Det skapar bara ångest. Bättre att tänka framåt. Däremot, om du skulle ha ställt frågan om jag skulle ha köpt ett nytt hus för 50 miljoner i dag då skulle jag sagt nej. Det var inte värt uppståndelsen.

På onsdagsmorgonen rapporterade Expressen att Kronofogden har genomfört en razzia mot villan på Lidingö. Enligt tidningen pågick Kronofogdens aktion i åtta timmar och syftet var att tömma lägenheten till ett värde av 242 miljoner kronor, med helikopter, för de skadeståndskrav som Pensionsmyndigheten förväntas rikta mot nyckelpersonerna.

Läs mer: Pojken som blev av med guldbyxorna

Alexander Ernsterger lämnade i tisdags posten som vd och häktades i fredags, misstänkt för trolöshet mot huvudman, tillsammans med parhästen och ex-vice vd:n Olle Marcusson.

Nu går pensionshärvan in i en ny fas och det kan svälla.

– Det finns andra personer än de som är frihetsberövade som har fingrarna med i syltburken. Om man ska diskutera vem som är över eller under är svårt, säger kammaråklagare Thomas Hertz till Expressen, men vill inte gå in på om det rör sig om fler gripanden.

Läs mer

Veckans Fokus (#14-15): Pojken som blev av med guldbyxorna

Jon Åsberg: Bodström pep i väg som en tjuv om natten i vintras när Allraskandalen började rullas upp