»Jag brukar segla till Almedalen«

Text: Mårten Arvidsson

Bild:  Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Vad ser du mest fram emot under Almedalsveckan?

– Jag har inte tänkt så långt denna gången. Har inte reflekterat över det. Men det som jag tycker är bra från västsvensk sida är att vi pratat igenom det innan, att det känns mycket mer strukturerat än tidigare Almedalen är ju allt på en gång: både extremt seriös, och så kan den vara glättig. Den kan vara allt eller inget. Som deltagare eller besökare får man vara medveten om det när man åker dit.

Samtidigt med Almedalsveckan pågår en stor, internationell seglingstävling i Marstrand med det västsvenska näringslivets prominenter. Borde du egentligen vara där i stället? 

– Jag fick en inbjudan, men det är mycket man borde. Eftersom jag inte är kloningsbar kan jag bara vara på ett ställe i taget, och det är Almedalen som jag har valt att prioritera i år.

Helt ärligt nu. Om du fick välja fritt: Visby eller Stena Match Cup Race?

– Det är inte riktigt aktuellt att värdera det på det sättet. Jag vet att vi har seminarium på måndagen i Almedalen, så den frågan är egentligen ointressant. Jag försöker alltid göra det staden har nytta av.

Vad har du annars för förhållande till segling?

– Jag seglar faktiskt en gång om året, mer blir det inte. Jag brukar segla till Almedalen och tillbaka igen. Men i år vet jag inte om jag hinner.

Till sist: Vad finns det i övrigt i faggorna att se fram emot som kommunstyrelseordförande?

– Ja, förhoppningsvis att nån gång få semester. Men först är det dam-EM i fotboll som man ska se fram emot. Det är en annan typ av fotboll som kräver uppmärksamhet, och så har jag Pia Sundhage som stor idol.

Fakta | Anneli Hulthén

Anneli Hulthén är kommunstyrelsens ordförande i Göteborg (s), och närvarar vid Almedalsveckan i Visby den 30 juni – 7 juli. Samtidigt pågår Sveriges största internationella seglartävling, Stena Match Cup, i Marstrand. Där samlas – förutom seglingsentusiaster – gräddan av Västsveriges näringsliv.