Almedalsseminarium blev matchhäng

Text:

Bild: TT

Vem kunde ana att Sverige skulle vinna sin grupp i fotbolls-VM och ta sig hela vägen till åttondelsfinal? Inte »Tomorrow's Trädgård« i alla fall, som mitt under dagens match planerade ett seminarium i Almedalen om framtidens »unicorns« på landsbygden. Eller för den delen Postkodlotteriet som laddade för ett seminarium om värderingsdrivna företag samtidigt som Sverige möter Schweiz.

I stället blir det nu fotboll, varm korv och öl till besökarna, berättar Anne-Catherine Worth, kommunikationschef på Novamedia Sverige som ansvarar för Postkodlotteriet.

– När vi planerade vårt stora seminarium hade vi inte en susning om att det skulle bli en Sverigematch just den tiden. Då tänkte vi att folk just den här tiden i dag är mer intresserade av fotboll istället för företag som tar ansvar för samhället, säger hon.

Vad innebär förändringen rent logistiskt, rimligen har ni haft deltagare som åkt till Visby för att delta i er panel?

– Deltagarna kommer få vara med i vår panel i höst i stället. Rent logistiskt sett blev det en ganska liten skillnad, vi har biosittning med tv längst fram och rader med platser. Och i stället för mingel efteråt blir det härlig stämning, varm korv och kall öl.

Har ni grämt er över detta sedan det blev klart att matchen skulle äga rum samtidigt som seminariet?

– Nej, det är ju jätteroligt. Tänk om Sverige vinner! Men vi insåg att om vi skulle köra vårt seminarium så skulle folk sitta och titta i sina mobiler, och alternativet var att ställa in helt. Då hade hade vi fått betala våra kostnader ändå så varför inte sprida lite glädje, Anne-Catherine Worth.