Svep: »Löfven blir statsminister«

Text: Redaktionen

Bild: TT

Löfven rapporterar till Norlén 

I dag ger Stefan Löfven en nulägesrapport till talmannen Andreas Norlén om sonderingsprocessen via telefon, uppger hans pressekreterare till TT. Efter helgen har han även begärt en uppföljningsrapport.

Adelsohn: Löfven blir statsminister

Moderaternas tidigare partiledare ​Ulf Adelsohn tror på en S-ledd regering innan jul. Det säger han i en intervju med SvD.

– Jag tror att Socialdemokraterna klarar av att finta bort de här två partierna. De är skickliga. Annie Lööf har målat in sig i två hörn och det krävs en gymnast av världsklass för att klara en sådan spagat, säger han.

SCB: Svenskar mer EU-positiva

58,6 procent av svenskarna är för ett medlemskap i EU. Det visar en mätning från Statistiska centralbyrån. Från mätningen i maj var 52,4 procent för ett medlemskap i EU.

Debatter

Kristdemokraterna argumenterar på DI debatt om att bygga fler kärnkraftverk. »Sverige måste trygga en hållbar elförsörjning i framtiden. Reaktorer måste få tjäna sin fulla livslängd och gamla kärnkraftverk behöver ersättas med nya. I längden gynnar det både konsumenterna, företagen och inte minst miljön«, skriver partiledaren Ebba Busch Thor (KD) och riksdagsledamöterna Camilla Brodin (KD) och Larry Söder (KD).

»Sverige behöver en oberoende, orädd och obekväm institution som granskar hur staten och det allmänna ser till att de mänskliga rättigheterna efterlevs«, skriver företrädare för ett flertal antidiskrimineringsbyråer, på SVD Debatt.

»EU måste säga ja till en europeisk Magnitskijlag«, skriver 39 europeiska parlamentariker från 18 länder, på DN Debatt.