Svep: »Ska göra ont att tumma på demokratin«

Text:

Bild: TT

 S presenterar valmanifest

Länder som inte respekterar fundamentala demokratiska principer riskerar att få ekonomiska resurser och rösträtt i EU:s ministerråd, säger statsminister Stefan Löfven när S presenterar sitt valmanifest under en pressträff.

– Det ska göra ont att tumma på demokratin, säger Stefan Löfven-

Följ pressträffen här.

Carlsson Löfdahl avvaktar

Den politiska vilden Emma Carlsson Löfdahl »avvaktar« med att betala tillbaka ett bostadsbidrag på runt 300 000 kronor för att ha hyrt en övernattningslägenhet av sin make, rapporterar Aftonbladet.

»Som du säkert vet så ligger mitt ärende hos åklagaren, jag avvaktar tills de är tillbaka med sin utredning«, skriver hon när riksdagsförvaltningen frågar om återbetalningen.

»Vi vill uppdatera energiöverenskommelsen«

»Ny kärnkraft centralt i ny energiöverenskommelse«, skriver Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) på DN debatt.

– Vi vill inte spräcka någon överenskommelse, utan uppdatera den. Den har gjort sitt jobb, säger Ulf Kristersson under en pressträff med Ebba Busch Thor.

***

Debatter

»Det är på sin plats med en tydlig markering från det svenska festivaldeltagandet i ESC i Israel – en markering för rättvis fred och mänskliga rättigheter«. Det skriver Ulf Bjereld och Thomas Hammarberg, Socialdemokrater för tro och solidaritet, på SvD debatt.

Livsmedelsföretagen presenterar ett manifest på DI debattför att ”påskynda arbetet med att stoppa klimatförändringarna«.