Svep: Åklagare utreder Szyber (KD) för bedrägeri

Text: Redaktionen

Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT,

Åklagare utreder Caroline Szyber 

En förundersökning har inletts mot riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) för att se om hon gjort sig skyldig till ett brott när hon åkte på bröllop och redovisade det som tjänsteresa, skriver Aftonbladet.

– Det är en väldigt svag misstanke, den bygger på tidningsuppgifter och det saknas källhänvisningar, så vi har inlett en förundersökning och kommer titta närmare på det, säger åklagare Joachim Zander till Aftonbladet.

Löfven öppnar för samtal med hela Alliansen

Statsminister Stefan Löfven (S) har tidigare sagt sig vilja bryta upp blockpolitiken. Nu öppnar han för samtal med hela Alliansen, rapporterar Expressen.

– Formen för samtalen kan inte vara det som vi fastnar på, säger han.

 Sjöstedt: Ett drama i flera akter

 Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tror att regeringsbildningen kommer att ta tid och blir ”ett drama i flera akter”. Det säger han i en intervju med SVT:s Morgonstudion.

– Jag tror att vi träder in på scenen på allvar i akt tre eller fyra.

EU: rätt att pricka Salemovic

 EU-domstolen anser att det var rätt att pricka Jasenko Selimovic för trakkaserier mot den egna personalen. Han har tidigare krävt ett ogiltigförklarande av parlamentets beslut från 2016.

Advokatsamfundet: Olämpligt av AFS-partisekreterare

 Det är »olämpligt« att Jessica Ohlson, Alternativ För Sverige (AFS) partisekreterare, jobbar som juridiskt ombud och har företrätt 27 ensamkommande ungdomar. Det säger Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg i en intervju med P4 Sörmland.

– Är man en sån uttalad medlem i ett parti som är så uttalat invandrarfientliga tycker jag att det är olämpligt att förordnas som biträde för asylsökande personer, säger hon.

Debatter

Starka slagord om bland annat internetcensur blockerar debatten om moderniseringen av EU:s upphovsrättsliga lagstiftning, skriver juridikprofessorn Sanna Wolk på fokus.se

Det hade räckt med ett politiskt alternativ med en något stramare asyl­politik än den som presenterades för att att förhindra SD:s framväxt, skriver statsvetaren Bo Rothstein på DN Debatt.

NMR:s valresultat kan leda till att enskilda individer tar till våld, skriver Christer Mattsson, föreståndare och forskare vid Segerstedtinstitutet, på SvD Debatt.

Sverige bör införskaffa en stadsminister, likt andra länder, skriver företrädare för fastighetsbolag, på Di Debatt.