Svep: Regeringen föreslår en mjuklandad brexit

Text:

Bild: TT

Regeringen föreslår en mjuklandad brexit

Mjukare brexit för boende i Storbritannien föreslås av den rödgröna regeringen. I ett förslag till lagändring vill de bland annat att personer i Storbritannien under en övergångsperiod fortsatt kan få svenska sociala trygghetsförmåner utbetalda, med undantag för arbetslöshetsersättning.

Källor: Spelbolagen håller krismöte efter ministerhot

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) har tagit spelbranschen i örat. Nu har sju av de största spelbolagen träffats för att diskutera en väg framåt, uppger källor till Resumé. Läs mer här. 

KD får rekordstarkt stöd

Socialdemokraterna fortsätter backa i opinionen efter uppgörelsen med Centern och Liberalerna om regeringsmakten, enligt DN/Ipsos februarimätning. I samma mätning noterar Kristdemokraterna stöd på 9 procent, den högsta noteringen på över 16 år.

V kräver partisamtal

Regeringen bör samla alla partier till gemensamma samtal efter Swedbanks penningtvätt, anser Vänsterpartiet, skriver TT.

– Bankerna har en enormt stor påverkan på hela den finansiella stabiliteten och hela samhällsutvecklingen, och vi vet också att de har tendenser att vara rätt giriga, säger V:s ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson. Läs mer här.

Debatter

Höjda miljö- och klimatskatter ska återföras med sänkta inkomstskatter för dem med de lägsta inkomsterna, föreslår språkrörskandidaten Per Bolund (MP) på DN Debatt. Han jämför med den modell som nu införs i Kanada där 90 procent av klimatavgifterna återförs direkt till medborgarna.

Penningtvättsskandaler kastar skugga över svenska storbanker. Såväl bankerna själva som FI och affärspressen har misslyckats och nu måste både bevakningen skärpas och kapitalnivåerna höjas, skriver Torbjörn Hållö, ekonom på LO, på DI Debatt.

Regeringen har i åratal sagt att problemet ska åtgärdas – men samma typ av kompetensutvisningar fortsätter. Konsekvenserna är naturligtvis orimliga, skriver Jakob Forssmed (KD), på SvD Debatt.