Svep: S Twitterkonto kapat

Text:

Bild: Claudio Bresciani/TT, skärmdump

Kapat twitterkonto

Socialdemokraternas Twitterkonto kapades natten till måndag, skriver Metro. Över 20 inlägg har skrivits från deras officiella konto, bland annat att statsminister Stefan Löfven kommer avgå och att cannabis blivit lagligt i Sverige.

Tidigt på måndagsmorgonen hade partiet fått kontroll över sitt konto och polisanmält händelsen.

KD försvarar Adaktussons högerkonferens

Kristdemokraternas Lars Adaktsson deltog på konferens i Colombia, där även personer långt ut på högerkanten deltog, bland annat Brian Brown och Sharon Slater.

– Det finns sammanhang där man inte känner sig bekväm, men vårt budskap är starkt nog, säger partiets KD:s Per Gudmundsson till Dagens Nyheter.

Debatt

»Redan i dag är Sveriges underklass etnifierad. För att den inte ska bli bestående krävs reformer. Jag föreslår i en ny rapport en mer restriktiv bidragspolitik, en skolpolitik för klassresenärer och sänkta skatter på låga inkomster. Ska Sverige förbli ett land där den som är begåvad men fattig kan lyckas behövs en ny politik«, skriver MUF:s Benjamin Dousa, på DN debatt.

»EU bör inte följa Trumps farliga väg i Mellanöstern«, skriver 38 undertecknare, många tidigare utrikesministrar, på SvD debatt.

»Riksbanken har tvingats in i ett hörn. När näringslivet inte levererar, Magdalena Andersson betalar av på statsskulden och nyskapade pengar inte når realekonomin tvingas Ingves & co kompensera genom minusränta och kvantitativa lättnader«, skriver Reformisternas Daniel Suhonen, Markus Kallifatides och Samuel Kazen Orrefur, styrelsemedlem Positiva Pengar, på DI debatt.