Svep: Ygemans syrliga svar till Solberg

Text: Redaktionen

Bild: TT

På en pressträff tog Norges statsminister Erna Solberg avstånd från den misstänkta terroristen Philip Manshaus extrema åsikter. Hon efterlyste ett utökat samarbete med svenska myndigheter, och påpekade att det ofta talades svenska vid nazistmarscher i Norge.

”Gärna norsk-svenskt samarbete, men regerar man med Fremskrittspartiet och utnämnt Sylvi Listahaug till minister 2 gånger, så kanske man ska se sig själv i spegeln innan man sneglar över landsgränsen”, svarade digitaliseringsminister Anders Ygeman i en syrlig kommentar på Twitter.

Håll linjen!

Ylva Johanssons efterträdare som arbetsmarknadsminister måste hålla sig till linjen som formuleras i januariöverenskommelsen, säger Gulan Avci, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Liberalerna, till DI. Ylva Johansson föreslås bli Sveriges nya EU-kommissionär.

Fler vill se tiggeritillstånd

Eskilstunas beslut att införa tillståndskrav för att få tigga pengar har fått andra kommuner att följa efter. Den politiska majoriteten i Norrköping vill göra samma sak. ”Eskilstuna och Norrköping är två större städer som leds av självtänkande, folknära och kloka socialdemokrater i varsin generation”, kommenterar Widar Andersson, politisk redaktör på S-märkta Folkbladet.

Debatter:

”Ivern att bygga ut Arlanda visar att de som styr i Socialdemokraterna sitter fast i 1900-talets idéer om hur man bygger ett samhälle”, skriver Hampus Rubaszkin, MP i Stockholms stad, på SvD Debatt.

”Vi i de sociala kooperativen har i många år varit inriktade på att driva näringsverksamheter som kan utföras utan krav på formell utbildning. Men när kommunerna nu i snabb takt öppnar liknande verksamheter, gör de det med ekonomiska förutsättningar som andra företagare aldrig kommer nära”, skriver företrädare för branschorganisationen Certasf på DN Debatt.