Svep: »Dödgrävarfalang i M och KD«

Text: Redaktionen

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Wallenberg svänger om Bromma flygplats

Investors ordförande Jacob Wallenberg har svängt i frågan om Bromma flygplats och är nu positiv till en nedläggning av flygplatsen, rapporterar Ekot.

SEB pekas ut i europeisk miljardhärva

Minst 70 miljarder kronor har stulits ur statskassorna i flera länder genom ett avancerat upplägg. Några av världens största banker har hjälpt till och svenska SEB pekas ut som delaktig i ett mångmiljardbedrägeri i Tyskland, avslöjar TT och SVT.

»Dödgrävarfalang i M och KD«

Fredrik Federley, Centerpartiets andre vice ordförande, anklagar M och KD för att försöka splittra Alliansen inifrån.
– Det finns en dödgrävarfalang som består av ytterkanterna i M och KD, säger han till Aftonbladet.

Debatter

De ryska köpen av fastigheter i Åbos skärgård har väckt stor uppmärksamhet och det finns paralleller till rysk aktivitet i den svenska skärgården. Nu behöver Sverige behöver en effektiv lagstiftning för skydd av känsliga objekt, skriver Jan Leijonhielm, tidigare chef för Rysslandsstudierna vid FOI på DN Debatt.

Delstatsvalet i tyska Bayern har likheter med den svenska regeringsbildningen. Storkoalitionen mellan de tyska socialdemokraterna och Angela Merkels kristdemokrater har orsakat bägges katastrofval, skriver Enna Gerin och Niels Stöber, utredare på fackliga idéinstitutet Katalys på DI Debatt.

För att komma till rätta med landsbygdsprogrammets problem måste Sverige inför nästa program prioritera hårdare, skriver Christina Nordin, generaldirektör för Jordbruksverket på SvD Debatt.