Släpp Palmeutredningen fri – för folkhälsans skull

Evenemangsbiljett? Kunde ni inte ha tänkt ett varv till? Fokus presenterar smittsäkra alternativ till årets julklapp.

Text:

Toppbild: Lars Hedberg/TT

Toppbild: Lars Hedberg/TT

Bara timmar efter att Handelns utredningsinstitut, numera HUI Research, hade korat evenemangsbiljetten till årets julklapp underkände Folkhälsomyndigheten beslutet genom att införa vaccinationsbevis för åskådare och publikbegränsningar för den som vill arrangera ett evenemang utan vaccinpasskrav. 

Fokus är som alla vet en lösningsinriktad och framtidsvänlig tidning. Därför presenterar vi härmed en lista på fem alternativ till årets julklapp som inte kan skjutas ner av Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten.

SM-guld till Elfsborg. Trots att laget har chans på sin första allsvenska titel sedan 2012 snittar man bara 4 000 åskådare på sina hemmamatcher, knappt 25 procent av publikkapaciteten på hemmaarenan. Ett SM-guld till det gula gänget från Borås är därmed bäst ur smittskyddssynpunkt.

Offentliggjord Palmeutredning. Efter Netflix svenska storsatsning Den osannolike mördaren har en ny generation privatspanare fått upp ögonen för mordgåtan. Ur ett smittskyddsperspektiv vore det bra om hela förundersökningen offentliggjordes så att alla mellan 18 och 35 kan plöja transkriberingar från förhören med Skandiamannen i stället för att vara ute och festa. Framåtlutat.

Ingen trängsel. Många av de gula stolarna bakom Rasmus Alm & Co på Borås arena gapar tomma.

Ett Twitterkonto. Det verkar inte spela någon roll vad man har för bakgrund, yrkestitel eller syfte när man skaffar ett Twitterkonto. Det slutar alltid med att man lägger timme efter timme på att försöka argumentera ner någon meningsmotståndare i någon fråga som ingen annan än ni bryr er om. Kristdemokraternas policychef Johan Ingerö lägger till exempel flertalet timmar på att debattera allt som händer i hela världen med den socialdemokratiska samhällsanalytikern Carl Melin. 

En cykel. Inte bara bra eftersom cykel är mer smittsäkert fordon än kollektivtrafik, du kommer dessutom att radikaliseras in i ett bilhat och lägga övrig vaken tid på att driva viktiga frågor för den marginaliserade folkgruppen »cyklister«.

Ett barn. Ditt barn kommer att dra på sig alla förkylningar och infektioner som finns, vilket håller dig hemma och borta från smittspridningen.

Text:

Toppbild: Lars Hedberg/TT