Fokus listar Skumt Från en stor stark till sofistikerad finsmakarprodukt. Ölet har flyttat fram sina positioner rejält. Till helgen tävlas det till och med i öl i samband med Gothenburg Beer Festival. Av: Emma Härdmark
Ekonomi Trendigt men knappast nyttigt Det är den senaste flugan. Men kostexperterna varnar för överdriven konsumtion. Av: Anna Ritter
Inrikes Kryphål för olagliga gifter Rapsen som blir matolja innehåller farliga kemikalier. De är förbjudna i Sverige men lagliga enligt EU. Av: Redaktionen
Veckans Fokus En aptitlig historia När samhället förändras, förändras också hur vi äter. Så gick det till när maten blev mer än bara näring. Av: Emma Härdmark
Veckans Fokus Hunger Kan den som ätit sig proppmätt ändå känna hunger? I stället för att skildra hunger i fattiga länder har fotografen Jens Assur vänt kameran mot hungern i våra västerländska konsumtionssamhällen. Hungern efter mer. Av: Redaktionen
Fokus listar Påskigt Offerlamm, blodfest och storslagen mastodontkultur. Fokus listar påskhappenings jorden runt. Av: Torbjörn Nilsson
Redaktionsbloggen Genpotatisen – en geniknöl? Nu öppnas dörren för den första svenska gen-potatisen. Modifierad, eller manipulerad, beroende på hur man ser på tekniken. Av: Emma Härdmark
Aktuellt Semlan – en försiktig karneval Vår käraste bulle har djupa traditioner. Men är den helt oskyldig? Av: Redaktionen
Tio frågor »Att steka lök tar tid« Matskribenten och kulinarkonsulten Lisa Förare Winbladh är aktuell som jurymedlem i »Stjärnkockarna« på TV3. Av: Anna Ritter
Livsstil Bakom kulisserna Jultid är showtid och restaurangnäringen blomstrar. Fokus fotograf Petter Cohen har följt förberedelserna. Av: Anna Ritter
Bokrecension 3. Från Leila Khaled till Greta Thunberg – ett halvt sekel av palestinsk vänstersekterism Av: Lars Åberg•