Fredrick Federley (C) tar paus från politiken

Text:

Bild: TT

Ett av Centerpartiets tyngsta namn tar en paus från politiken. Fredrick Federley, 42, meddelade under torsdagseftermiddagen att han tillfälligt kliver av sina uppdrag. Detta sedan person som varit närstående till Federley dömts för brott.  Enligt Aftonbladet som tagit del av domen är det våldtäkt mot barn som brottet gäller.

»De brott han har begått är rakt igenom fruktansvärda, obeskrivliga och helt oförlåtliga. Vi har nu gått skilda vägar«, skriver Fredrick Federley på sin Facebook-sida.

Han skriver även att han haft svårt att fokusera på sina politiska uppdrag senaste tiden.

»Jag har fallit i bitar och behöver samla ihop mig själv, läka och hämta styrka«, skriver Federley.

Fredrick Federley har varit Europaparlamentariker för Centerpartiet sedan 2014 och andre vice partiledare för Centerpartiet sedan 2015. Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson kommenterar avgången i ett mejl till flera medier:

”Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på detta. Det är verkligen helt avskyvärda brott som den här personen är dömd för. Fredrick Federley har under en längre tid mått dåligt, vilket har eskalerat den senaste tiden. Det gör att han i nuläget har svårt att fokusera på sitt politiska uppdrag. Han har fått stöd av vården, har träffat en psykolog och kommer nu att ansöka om sjukfrånvaro från EU-parlamentet.”

Fredrick Federleys inlägg:

Det skrivs på vissa sajter nu att en person som tidigare stått mig nära är dömd för oerhört allvarliga brott. Det är…

Publicerat av Fredrick Federley Torsdag 26 november 2020

LÄS OCKSÅ: Centerpartiet: Här är Annie Lööfs främsta utmanare till partiledarposten