Alltid med er, läsare, i Fokus

Text:

Hej alla 71 000 läsare. Så många är ni, enligt den senaste mätningen från Orvesto (2013:2). Ni har blivit 14 000 fler jämfört med förra mätningen.

Det är inte varje dag vi pratas vid, men ni ska veta en sak. Vi tänker på er varje dag, varje timma, varje minut när vi jobbar med nästa veckas tidning. Vad vill ni läsa? Hur kan vi överraska er? När tröttnar ni på ett ämne? Och när tidningen kommer ut på fredagsmorgonen sitter vi över en kopp kaffe och funderar över vad ni tycker om den. Lockar omslaget till läsning? Är den där rubriken tillräckligt fyndig?

Vi är övertygade om att behovet av en tidning som Fokus ökar. När dagstidningarna tvingas montera ned stora delar av sina redaktioner, riskerar det att drabba den tidskrävande journalistiken extra hårt. Journalistiken som går på djupet, analyserar och sammanfattar, som ger perspektiv.

Ni läsare är våra främsta ambassadörer. När ni pratar om tidningen får vi fler prenumeranter. Tack för hjälpen! Vi lovar att göra vårt yttersta för att ni ska vara nöjda med tidningen, för det är bara då vi kan fortsätta växa.

Den här veckan har Karin Eriksson och Claes Lönegård försökt förstå hur socialdemokraternas ekonomiska politik hänger ihop. Budskapen om skatter som ska höjas, men ändå inte, är ju minst sagt röriga. Men trots det verkar partiet ha kopplat greppet om debatten. Magdalena Andersson ser just nu ut att kunna knipa finansministerposten.

Anders Sundelin har åkt tillbaka till Husby, för att finna svar på de grundläggande frågorna hur och varför upploppen startade i våras. Det är spännande läsning. Läs också om hur politisk röra i en rad europeiska länder hotar den spröda ekonomiska återhämtningen.

Detta, och mycket mer, i veckans tidning hoppas vi att ni ska gilla – alla 71 000.