Almedalen i mobilen

Text:

På Fokus har vi börjat ladda inför årets almedalsvecka. Transport och boende är uppstyrt, programmet börjar klarna, och nu när våren börjat smyga igång känns det inte längre lika overkligt med ett varmt och soligt Visby. Tvärtom börjar det kännas rätt så nära. Och det känns bra.

Det bästa med almedalen är att det händer en miljard spännande saker hela tiden. Tyvärr brukar det vara ganska knepigt att sålla i utbudet och hålla koll på allt. Fram tills nu!

Fokus håller nämligen på med en mobilapplikation för almedalsprogrammet 2010. Tanken är att du snabbt och enkelt ska kunna se vad som är på gång, söka och filtrera bland programpunkter och även bygga och dela din egen lista över favoritevenemang.

Vi har mängder av andra features som vi hoppas hinna genomföra, och har fått massa bra förslag, fortsätt gärna komma med idéer!

Gullers Grupp är med som sponsor, och makthavare.se, som är världsmästare i almedalsrapportering, samarbetar med oss kring innehåll.

Färska siffror säger att 55% av all mobilsurfning sker med iPhone. Det är mycket, men knappast så mycket att det motiverar en infödd iPhone-applikation. Istället har vi valt att göra en webbapplikation med i grunden öppna standarder och öppen kod som kan nås av allt med en webbläsare (och uppkoppling). Sedan adderar vi lite iPhone-grejer till iPhone-versionen.

Webbarkitekturen innebär också att vi kan göra kontinuerliga uppdateringar utan att behöva gå igenom granskningsprocessen i Apples app-store. Vi gillar iPhone väldigt mycket, men vi gillar den öppna webben ännu mer!

Så jag hoppas att vi ses på den mobila almedalswebben 2010, oavsett om du kommer vara där eller följer spektaklet från fastlandet!