Årets digitala tidskrift!

Text:

Bild: Sveriges tidskrifter

Ett stort tack går ut till de fantastiska redaktionerna på Fokus och makthavare.se som fyller sajterna med sveriges bästa journalistik!

Kriterierna för priset:

Utmärkelsen Årets Tidskrift Digitala Medier syftar till att uppmuntra och belöna tidskriftens utveckling på webben och i andra ej tryckta medier.

Priset ges till en tidskrift som på ett nyskapande och framstående sätt utvecklat innehåll, tjänster och interaktivitet i digitala medier.

Särskild vikt läggs vid tidskriftens sätt och metoder att kombinera samt utveckla samverkan och synergier mellan innehåll i traditionella tryckta medier och i digitala former, som till exempel internet, mobila tjänster och interaktiv television.

Sveriges Tidskrifter

Juryn bestod av:

Mats Åkerlund, Sveriges Radio (ordf.)

Per Boström, Oktavilla

Hanna Dunér, Svenska Dagbladet.

Motiveringen i sin helhet:

Årets vinnare inom kategorin digitala medier har visat på nya sätt att utveckla journalistiken på nätet. På ett självklart sätt använder man sig av webbens möjligheter och fördelar. Redaktionen gör dessutom jobbet på ett både lättsamt och insiktsfullt sätt och hela tiden med ett starkt fokus på det granskande och fördjupande journalistiska uppdrag som man gjort till sitt kännemärke.

Priset får årets tidskrift inom området digitala medier går till fokus.se/makthavare.se.

Läs också:

Fokus chefredaktör Martin Ahlquist om priset

Makthavare.ses chefredaktör Stina Morian om priset