Får sverigedemokraterna annonsera i Fokus?

Text:

Det finns ingen anledning att hymla – vi gillar inte sverigedemokraterna. Fokus är politiskt obunden och tar inte ställning för ena eller andra sidan i val. Men det innebär inte att tidningen saknar grundläggande värderingar. Fokus står för internationalism, rationalism och humanism. Att, som sverigedemokraterna, göra gällande att så gott som alla stora samhällsproblem har med invandring att göra strider mot samtliga våra tre grundvärderingar.

En av de mest framgångsrika strategierna för ett litet parti är att ta på sig martyrkronan. Att få framstå som den lilla människans röst mot etablissemanget är partistrategens våta dröm. Paradoxen är att man faktiskt kan få mer uppmärksamhet genom att stängas ute än om man får vara med.

Det är vår publicistiska uppgift att kritiskt granska det budskap som sd förmedlar. Det är så vandringssägner, myter och annan form av populism ska bemötas, inte genom att stoppa annonser.

Martin Ahlquist, ansvarig utgivare

Karin Pettersson, chefredaktör

Här har vi skrivit om vad vi skulle göra med eventuella annonspengar.

Debatt i Aktuellt med Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och Fokus chefredaktör Karin Pettersson om att Aftonbladet nekar SD reklamplats. Börjar 14.31 in i sändning

Jan Helins chatt med Aftonbladets läsare

SVT Gomorron: Debatt om nekad reklamplats