Fokus ökar 26 procent

Text:

Under första kvartalet i år var det 53 000 personer som läste Fokus, enligt Orvestos räckviddsmätning 2010:1. Det innebär att ni har blivit 11 000, eller om man så vill 26 procent, fler än motsvarande period för ett år sedan. Oavsett om du är ny som läsare eller varit med oss sedan tidigare så ska du känna dig varmt välkommen.

Det är ni läsare som är våra uppdragsgivare och det är er vi tänker på när vi varje vecka funderar på vad vi ska fylla tidningen med. Vi tror att ni vill ha gedigna genomarbetade fördjupningar av veckans viktigaste händelser. Men det får aldrig bli förutsägbart och tråkigt. Kort sagt: överraskande hantering av väntade ämnen. Hör gärna av er med synpunkter på hur ni tycker att vi klarar det.

I veckans nummer tittar Lotta Engzell-Larsson närmare på den stora frågan som försvann. Jämställdhet har aldrig varit någon valvinnare.
Även 30 år gamla händelser kan vara nyheter. Fredrik Neijman och Mikael Bergling har kommit över dokument som avslöjar Säpos omfattande övervakning av kända svenskar. Intressant läsning i FRA-tider (publiceras på nätet på måndag). Läs också om fotbollsspelaren som valde en proffskarriär i Nord­korea.