Fokus växer

Text:

Visst är det roligt att vara den lilla uppstickaren som slår ur underläge. David mot Goliat och allt det där. Men vi har alltid trott att ni egentligen är ganska många som vill ha nyhetsfördjupning och analys. Och så verkar det också vara.

Under första halvåret i år var Fokus upplaga, enligt Tidningsstatistik AB, 29 900 exemplar. Det innebär en ökning med 6 400 exemplar jämfört med samma period förra året. Upplagan har alltså stigit med 27 procent mitt under den ekonomiska kris som lett till fallande upplagor för många tidningar.

För oss på redaktionen är de här siffrorna rena energidrycken. Nu ökar vi våra ansträngningar för att nya och gamla läsare ska få en ännu smartare, roligare och snyggare tidning.

På tal om kris så tar vi i detta nummer ett ordentligt grepp om arbetslösheten. För trots att konjunkturbedömarna nu gjort helt om och pratar om att botten är nådd, så står Sverige inför ett riktigt stålbad på arbetsmarknaden. 585 127 personer beräknas stå utan jobb 2011. Många av dem utan det skydd som a-kassan ger.

I det här numret har vi också glädjen att kunna presentera en ny skribent på Signerat. Jenny Andersson heter hon och är docent i ekonomisk historia och vänsterdebattör.