Gröna nya stad

Text:

De gröna partierna har lämnat landsbygden och intar städerna. I veckan vaskade miljöpartiet fram nya språkrörskandidater efter Wetterstrand och Eriksson, och strategin lär ligga fast. Cecilia Garme målar upp en grön urban framtid. Reinfeldt och Juholt är hotade från samma håll.

I veckan blev det också klart att ­Sverige skickar Gripenplan till ­Libyen. Men vilka är egentligen rebellerna som de indirekt hjälper? Libyen toppar den föga smickrande tabellen över de länder som självmordsbombarna i Irak kommer ifrån, berättar Claes Lönegård.

Hollywood kan väl kanske inte beskrivas som en krigsskådeplats, men det hindrar inte att där skördas offer. Lasse Hallström valde att spela med och vann stor framgång, men priset blev högt. Josefin Olevik skriver om ett stukat konstnärskap.

Vem vill leva för evigt? Enligt vissa forskare är frågan högst relevant redan om några decennier. Anna Ritter, 30, tar sig an åldrandets mysterium (båda artiklarna publiceras nästa vecka på fokus.se).

Och kommer ni ihåg Pontus Hübinette, soldaten som skadades i Afghanistan vars berättelse Thord Eriksson och Åke Ericson tecknade i Fokus? Nu har en utredning slagit fast brister i rehabiliteringen. Läs mer här.