Hitta vinkeln!

Text:

Uppmaningen i rubriken är ett av de vanligast förekommande imperativen på varje tidningsredaktion. Ingen redaktör vill skriva förutsebara eller slitna rubriker. För att locka till läsning krävs något som överraskar. En vinkel. Men i sällsynta fall kan själva frånvaron av vinkel vara det som överraskar och skapar insikter. Få svenska förorter har blivit så omskrivna som Rinkeby. Oftast har det handlat om terrorism och annan kriminalitet. Vi skickade dit Anders Sundelin med den enda instruktionen att hålla öron och ögon öppna och pennan vässad. Resultatet är en ödmjuk bild av vad som händer med ett samhälle när myndigheter och institutioner ger upp.

Det som inte skulle kunna hända håller på att hända. En statsfinansiell konkurs i Grekland rycker allt närmare. Landet står nu inför fem tänkbara scenarier, skriver Cecilia Ezaz-Nikpay. Alla är smärtsamma.

Ända sedan valet har det spekulerats i vilken väg socialdemokraterna kommer att gå. Men vilken väg ska regeringen gå? Partiledardebatten blottade två regeringsalternativ utan klara budskap, konstaterar Karin Eriksson och Torbjörn Nilsson.

Till sist är Thomas Engström arg igen. Den här gången är det internetmolnet som kölhalas.