Hovjournalistik à la Fokus

Text:

Fokus ska väcka nyfikenhet. Genom att hitta oväntade vinklar och ingångar i stora frågor vill vi få er att höja på ögonbrynen. Och stora frågor handlar inte alltid om politik eller ekonomi. Sveriges blivande regent gifter sig i helgen och helt oavsett vad man tycker om monarkins vara eller inte vara så är det en enormt stor händelse.

Självklart tar vi oss an utmaningen att få fram tankeväckande och fördjupande journalistik om det. I Fokus nummer 17 granskade Anders Billing hovets informella maktsfär. I det här numret ­porträtterar Björn af Kleen Victoria, en ung kvinna som aldrig viker för plikten men som alltid längtar till det jordnära. Hur går det egentligen ihop?

Hemliga kampanjbidrag är en följe­tong i den politiska journalistiken. Nu avslöjar moderaterna att de skrotar sina mytomspunna valfonder (publiceras tisdag på webben).

På tal om politik så är det snart dags för Almedalsveckan i Visby. Fokus finns givetvis på plats. Nytt för i år är att vi lanserar en applikation för din mobiltelefon med hela kalendariet och mycket mer. Läs mer här eller ta en titt på almedalen.fokus.se med din mobil!