Kultur i veckorna som kommer

Text:

Film

En förlovningsfest där två vuxna döttrar till det blivande brudparet träffas för allra första gången och blir handlöst förälskade. Så inleds filmen som utnämts till regissören Alexandra-Therese Keinings definitiva genombrott – och sommarens romantiska Grand Slam.

»Kyss mig« har premiär den 29 juli.

Pocket

Trogna John Irving-läsare lär känna igen sig. Här finns New Hampshire, björnar och unga män som förlustar sig med äldre kvinnor. Finfin hängmattsunderhållning.

»Sista natten i Twisted River« ges ut på Månpocket.

Konst

I »Living« skildras boendet ur ett antropologiskt perspektiv. Hur, var, varför och med vem bor vi egentligen? En semester utan ett stopp vid danskarnas konstpalats är ingen semester.

»Arkitekturens gränser III–IV – Living« visas på Louisiana i Danmark till och med den 2 oktober.

Dans

Under fyra heta sommarveckor vallfärdar de danssugna till Roslagen. Alla är välkomna, från nybörjare till proffs på lindy hop, boogie-woogie, stepp, afrikansk dans och balboa.

Herräng Dance Camp pågår mellan den 2 juli och 6 augusti.

Bok

2008 fick Hassan Loo Sattarvandi kritikerna att gå i brygga av förtjusning med debutromanen »Still«. I »Belägring« är vi tillbaka i hopplöshetens Hagalund. Caspian är 15 år, och det här är berättelsen om dagen när allting står på spel.

»Belägring« ges på Albert Bonniers Förlag i augusti.