Lyckad terrorbekämpning?

Text:

De attacker som aldrig ägde rum får, av naturliga skäl, inte så mycket uppmärksamhet. Men faktum är att antalet attacker minskar och de som inte kan stoppas är inte lika dödsbringande som tidigare. Johan Anderberg har tittat närmare på vad framförallt USA har lärt sig efter terroratackerna mot World Trade Center 2001.

Vem eller vilka kan tala för Sveriges muslimer? Frågan blev aktuell i veckan efter Omar Mustafas intåg och uttåg ur socialdemokraternas partistyrelse. Anna Ritter berättar om organisationerna och deras företrädare, vad de verkar för och vilket inflytande de har.

Förra veckans stora avslöjande i Fokus om finansmannen Hans Thulins pengar i skatteparadis fick enormt stort genomslag. Men det var en fråga som dröjde sig kvar. Varför hade Svensk Exportkredit plötsligt strukit Thulin på listan över personer som är skyldiga staten pengar? Har SEK gjort upp med Thulin? Mycket tyder på det. Och i så fall, hur mycket av skattebetalarnas fordringar har de efterskänkt? Tyvärr kan vi inte ge klart besked på det eftersom företrädarna på SEK vägrar säga något. Fortsättning lär följa.

Trött på reportage om Håkan Hellström? Det var jag också tills jag läste Matilda Lindwalls text. Det borde du också göra.

Klas Eklund gör i detta nummer entré som krönikör i Fokus och går ut hårt med att efterlysa en total översyn av allt som Riksbanken sysslar med.

Till sist vill jag rikta en uppmaning. Om ni tittar till höger om den här spalten ser ni att Fokus insändarsida diskuteras. Varför så få kvinnor som hör av sig? Ja, det undrar vi också. Uppmaningen blir alltså: skriv till oss och berätta vad ni tycker om det vi skriver.