Många hittar makthavare.se

Text: Karin Pettersson

Ett yrvaket Sverige försöker förstå vad som hände. Det där lilla partiet som varit så lätt att avfärda som en marginalföreteelse för unga män med ett abnormt teknikintresse måste nu tas på allvar.

En av de få texter som faktiskt försökte förstå vad som driver Piratpartiet och dess partiledare Rick Falkvinge fanns att läsa i Fokus förra veckan, och det är inte konstigt att just den artikeln slagit trafikrekord på nätet. Att intresset för politik bland Fokus läsare är stort är ingen nyhet, men det är roligt att så många börjat hitta till vår nya sajt makthavare.se, som också ökade trafiken dag för dag under förra veckan.

Den här veckan presenterar vi årets resultat i kommunrankningen »Här är det bäst att bo« – som blivit en verklig institution vid det här laget. 30 olika variabler vägs samman till Fokus försök att kvantifiera god livskvalitet. Vinnare i år igen blir Danderyd, mycket tack vare god ekonomi och låg arbetslöshet. Följ även med till gren­segrarna Älvdalen, Mörbylånga och Haparanda, som är bäst när det gäller kultur, social omsorg och god kvalitet i skolan.