Martin Ahlquist ny chefredaktör för Fokus

Text:

Styrelsen för FPG Media har utsett Martin Ahlquist till chefredaktör för nyhetsmagasinet Fokus. Martin Ahlquist är sedan tidigare ansvarig utgivare för tidningen.

– Det känns givetvis hedrande att få förtroendet att leda tidningen, men när det gäller det redaktionella arbetet blir det mycket ”business as usual”. Vi gjorde redan för två år sedan en uppdelning där jag fick ansvaret för tidningen och Karin Pettersson blev ansvarig för webbutveckling och eventverksamhet.

Karin Pettersson tillträder den 1 november tjänsten som kommunikationschef för socialdemokraterna.

– På ett personligt plan är det med stort vemod jag lämnar Fokus. Men tidningen står redaktionellt starkare än någonsin, tack vare det målmedvetna kvalitetsarbetet som genomförts under Martin Ahlquists ledning. Därför känns det som ett naturligt steg att nu lämna Fokus för nya uppgifter som jag tycker är oerhört spännande, säger Karin Pettersson.

Martin Ahlquist är tillsammans med vd Lars Grafström, Martin Ådahl och Karin Pettersson grundare av tidningen Fokus.

– Det känns sorgligt att Karin Pettersson som är en av tidningens grundare lämnar oss.  Samtidigt kan vi glädja oss åt att Fokus haft en stark upplageutveckling det senaste året med en ökning av TS-upplagan på 27 procent till 29 900 exemplar, säger Jan Andersson, styrelseordförande i FPG Media AB som ger ut Fokus.

Frågor besvaras av:
Martin Ahlquist
073-9409301