Material för middagsprat

Text:

Ibland fylls jag av extra stor stolthet över Fokus unga, intelligenta och hårt arbetande redaktion. På 26 timmar har en handfull personer fått ihop tio sidor om Sveriges nya EU-kommissionär. Vår politikredaktör Torbjörn Nilsson och fotograf Petter Cohen porträtterar underbarnet som blev politiker av en slump. Lisa Bergman förklarar varför Sverige aldrig lyckas nå den verkliga makten i EU. Claes Lönegård berättar vad folkpartiet fick betala för kommissionärsposten.

»Jag har dödat och jag kommer att döda igen«, säger Tjetjeniens ökände president Ramzan Kadyrov. Läs det skakande reportaget här.

Det är långt mellan Vellinge och Övertorneå, kan man konstatera efter att ha läst Jens Kärrmans text om Norrlandskommunen som fyller fotbollslaget med ensamkommande flyktingbarn.

Fokus publicistiska målsättning kan beskrivas med många högtravande ord. Ett annat sätt att beskriva uppdraget är att den som har läst Fokus ska vara den som har de smartaste inläggen under lördagsmiddagen med vännerna. Jag hoppas och tror att du kan gå till den där middagen med gott självförtroende efter att ha läst veckans nummer.