Missa inte Fokus på bokmässan

Text:

Bild: Adam Lundquist © Bok & Bibliotek (bilden ovan)

Knark och hårdrock

Torsdag 15.00

Ett samtal om boomen för det litterära reportaget

bild1

Journalisten Ika Johannesson, aktuell med boken »Blod Eld Död« om den svenska metalscenen, och Fokus reporter Johan Anderberg, aktuell med boken »Cannabusiness«. Anders Billing, editionschef på Fokus, leder samtalet.

Skandalerna som aldrig blir bok

Fredag 15.30

Ett samtal om svensk politik som litteratur

bild2

Författaren och före detta justitieministern Thomas Bodström och Fokusmedarbetaren Lars Adaktusson, båda aktuella med var sin biografisk bok om sin tid i och nära makten. Torbjörn Nilsson, politikredaktör på Fokus, är samtalsledare.

Hur fångar man en röst?

Fredag 16.30

Ett samtal om litteratur och musik

bild3

Fokuskrönikören Johanna Koljonen, som arbetar med en bok om Carola, samt Fokusmedarbetaren Erik Schüldt, aktuell med boken »Framtiden«. Torbjörn Nilsson från Fokus leder samtalet.

Det sista tabut

Lördag 11.00

Ett samtal om att sticka ut hakan i böcker och krönikor

bild5

Författaren och Fokuskrönikören Katarina Wennstam, aktuell med boken »Happy, Happy« om skilsmässor, berättar om hur det är att befinna sig i samhällsdebattens frontlinje. Fokus kulturredaktör Elsa Westerstad leder samtalet.

I Knausgårds skugga

Lördag 15.30

Ett samtal om tillståndet i svensk samtidslitteratur

bild4

Fokuskrönikören och kulturjournalisten Ulrika Knutson och kulturjournalisten Ulrika Kärnborg, aktuell med boken »Vad är litteratur?«. Fokus kulturredaktör Elsa Westerstad är samtalsledare.