Motstånd – det nya svarta

Text:

Det började som en sansad diskussion på eftermiddagsmötet i går. Svenska Dagbladets nya form med "Vad gäller saken?"-rutor prisades och ja, borde vi inte ha det även i Fokus? Jo, alla var eniga om att det var en bra idé.

Men så. Torbjörn Nilsson hade funderat under natten och nu:
-Asså, många tycker Fokus är för ytlig, man vill ha mer fördjupning, hävdade han med emfas.
-Inga fler faktarutor, det är redan minst dubbelt så många som när Fokus startade.
Frida Roijer höll med. Även hon menade att många av hennes kompisar verkligen vill se mer fördjupning och mer text i Fokus.

-Inte alls, svarade jag som snarare uppfattat att bekantskapskretsen unisont håller fram överblicken "Sju dagar" som Fokus mest lästa del.
-Det måste till fler kortare ingångar, särskilt när vi skriver om lite krångligare ämnen. En variant på "Vad gäller saken?"-rutor skulle få fler att läsa, alla läsare är i praktiken bekväma, det är så himla mycket annat som konkurrerar om tiden och uppmärksamheten.

Torbjörn tog ordet igen och menade att nej, Fokus läsare är inte lata. Allt ska inte följa minsta motståndets lag, utan snarare är mesta möjliga motstånd det nya svarta. Den utveckling som sker ibland annat kvällspressen, den går mot mer fördjupning.
-Se bara på Expressen, när skrev de 7000 tecken om kyrkovalet senast? Det är ju Berners tidning de gör nu, fast med en annan man vid rodret.

Hrm. Vi vill ju att fler ska läsa, och att de som läser ska vara nöjda.

Så, vad tror ni? Vad vill ni läsa i Fokus? Och hur?