Obehaglig ironi

Text:

»Du sköra nya värld«. Vi var rätt nöjda när vi kom på veckans omslagsjobb. Lisa Bergman, Anders Billing och Emma Härdmark går igenom vilka andra hot mod det moderna samhället som ligger och lurar när askmolnet dragit bort.

Däre­mot var vi inte beredda på att vi skulle få känna på slutsatsen om den bräckliga civilisationen så påtagligt. Natten till onsdag havererade vår server. Dessutom visade det sig att den automatiska säkerhetskopieringen inte fungerat.

Men på Fokus finns världens bästa medarbetare och inom några minuter sprang alla runt med fickminnen och pappersutskrifter för att, under en dag, återskapa det vi producerat under nästan en vecka.

Det kan nog finnas några skönhetsfläckar och kanske något extra korrekturfel i den här tidningen, men allt vi hade planerat finns med. En tankeväckande artikel om Turkiet av Anna Ritter, ett sedvanligt slagkraftigt sista ord av Thomas Engström och en skärskådning av politikernas användande av statistik signerad Tobias Hammar, med mera, med mera.

Slutligen vill jag hälsa Katrine Kielos varmt välkommen tillbaka som krönikör.