Schlingmann strålade

Text:

I fredags höll Fokus eftervalsseminarium med Synovate. Samma morgon meddelades att moderaternas partisekreterare [[Per Schlingmann]] skulle lämna sin post. Det enda framträdandet han hade under dagen var på vårt seminarium så journalisterna flockades. Schlingmann hade inget att säga om sitt nya jobb, men av leendet att döma är han nöjd.

Nicklas Källebring presenterade detaljerade siffror och analyser av valresultatet. Intressant var hur partierna ”snodde” väljare av varandra och hur många som bytte parti från förra valet. Gott om material för partiernas interna arbete, alltså. En av dem som lovade gå till botten med det mesta var socialdemokraternas partisekreterare [[Ibrahim Baylan]]. Alla stenar ska vändas, även det rödgröna samarbetet, slog han fast och kollegan Agneta Börjesson från miljöpartiet höll med.

Konfrontationerna under valrörelsen var som bortblåsta. Från den rödgröna sidan gratulerade man Schlingmann för en bra genomförd kampanj. Alliansens företrädare gav tillbaka genom att slå fast att det knappast var Baylans fel att de rödgröna förlorade.

[[Ulrica Schenström]] och Harald Ullman var kommentatorer. Ullman utbrast i en passionerad anklagelseakt mot sitt gamla parti, socialdemokraterna. Fel politik, fel sällskap och fel reklam var hans slutsats. Schenström, som en gång var med och skapade nya moderaterna, målade upp ett scenario för ”nya socialdemokraterna”.

MALINH_20101001_02
Martin Ahlquist modererade. Panelen från vänster: Lennart Sjögren (kd),Per Schlingmann (m), Erik Ullenhag (fp), Agneta Börjesson (mp) och Ibrahim Baylan (s).

MALINH_20101001_01
Både Per Schlingmann och Erik Ullenhag har avgått från sina partisekreterarposter.

MALINH_20101001_03
Ibrahim Baylan berömde moderaterna och sa att socialdemokraterna inte varit lika skickliga i valrörelsen.