Tur med tajming

Text:

Att komma med de smarta fördjupningarna precis när en fråga är aktuell. Det utgör själva existensberättigandet för ett nyhetsmagasin som Fokus. För att lyckas med det krävs bra planering, fingertoppskänsla och, det ska erkännas, tur. Emma Härdmarks reportage om mannen som kan fälla regeringens kärnkraftsöverenskommelse blev extra aktuell efter att riksdagen med en rösts marginal gick emot regeringen och klassade dödandet av armenier under första världskriget som folkmord.

Ulrika Knutsons krönika om hoten mot konstnären Lars Vilks blev den i särklass mest kommenterade artikeln på fokus.se. Vad jag och Fokus har för hållning i frågan kan ni läsa här i inläggen på chefredaktörsbloggen.

Här är en kortversion: Lars Vilks ska kunna rita vad han vill, Ulrika Knutson ska med samma självklarhet få tycka vad hon vill om Lars Vilks och det är Fokus utgivare som bestämmer vilka bilder och texter som ska tryckas i Fokus.

Jag är lite avundsjuk på er som ännu inte har läst Torbjörn Nilssons porträtt av Maria Wetterstrand. Ni har en fantastisk lässtund framför er.