Välkomna tillbaka!

Text:

Bomberna har förhoppningsvis slutat falla över Georgien, men hur ser det ut i de andra tidigare utkanterna av det gamla Sovjetimperiet? Var finns nästa konflikthärd? Vad är det egentligen som håller på att hända med den svenska ekonomin? Som en ovälkommen gäst från 1900-talet är inflationen tillbaka, samtidigt som tillväxten tvärstannat. Hur kommer det sig att vår »fria television« låter Internationella olympiska kommittén bestämma vilka program som ska sändas? Kan rättvisan förbli blind när ett barbariskt barnamord tas upp i den lilla tingsrätten där domare och brottsoffer handlar i samma Ica-affär?

Det är några av de frågor som dök upp när vi samlades till höstens första redaktionsmöte. I det här numret gör vi vårt bästa för att besvara dem. För det är det vi ser som vårt främsta uppdrag – att varje vecka räta ut de frågetecken som blir kvar när den dagliga, ibland sekundsnabba, nyhetsrapporteringens damm har lagt sig. Hör gärna av er med synpunkter på hur ni tycker att vi lyckas med det.

Sommaren är över, ordningen är återställd, nu kommer Fokus återigen till brevlådor och tidningsförsäljare varje fredag fram till jul.