Vi är siffernissar

Text:

Det går väl inte att sätta siffror på integration. Och vad menar vi egentligen med integration? Att vara delaktig i samhället handlar ju om mycket mer än att jobba och vara frisk. Dessutom är själva ordet integration förlegat. Ändå envisas vi med att göra vår årliga integrationsrankning av Sveriges alla kommuner. Vi gör det för att listan varje år visar upp kommuner där invandring inte är ett problem utan en tillgång. Vår förhoppning är att de här exemplen kan hjälpa till att täppa till truten på ohederliga debattörer som vill förklara allsköns samhällsproblem med invandringen. Följ med Cecilia Garme och Margareta Bloom Sandebäck till årets vinnare – Nora!

Torbjörn Nilsson fortsätter i detta numret sin envetna kamp att försöka förklara vad som händer inom socialdemokratin. Claes Lönegård har riktat blicken mot Reinfeldts regering, som får verka relativt ostört i skuggan av oppositionens kris och revolutioner i omvärlden. Men det innebär inte att det saknas problem. Hur nya är egentligen nya moderaterna?

Claes har också grävt i snön och kommit fram till att flingorna har olika juridisk status beroende på om de ligger på tak eller på trottoarer (läs mer om det här på fokus.se på måndag).