Svepet: Kina drar åt tumskruvarna, M vill göra upp och SAS har en överlevnadsplan

Text: Redaktionen

Bild: TT

SAS storägare överens om räddningsplan

De största ägarna bakom SAS är överens om en finansieringsplan för att säkra  flygbolagets framtid. Det egna kapitalet ska återställas med 14,25 miljarder kronor och 12 miljarder säkras genom emissioner av aktier och obligationer. Bakom uppgörelsen står den svenska och danska staten samt Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.

Moderatledaren sträcker ut handen till S

Moderaterna är beredd att förhandla fram en bred migrationspolitisk överenskommelse, men vill inte att Miljöpartiet ska ha vetorätt i frågan. Det säger partiledaren Ulf Kristersson i Sverige Radios partiledarutfrågning. Överläggningar mellan Socialdemokraterna och allianspartierna pågår, vilket skapat farhågor och missnöje inom MP, som bland annat vänder sig emot ett idén om ett volymmål.

Kina stärker greppet om Hongkong

Kinas parlament har godkänt en kontroversiell säkerhetslag mot Hongkong, som kritiker befarar innebär inskränkta rättigheter för de boende i regionen och att kommunistpartiet stärker sitt grepp. Politiska handlingar som inte är godkända av Peking blir kriminella. Lagförslaget har gett upphov till protester i Hongkong

DEBATT

“Trots att jämlikhet ingår i Folkhälsomyndighetens uppdrag verkar den ha haft den friska medelklassens bästa för ögonen den här gången. Den svenska coronastrategin har utgått från eget ansvar”. DN:s Elsa Kugelberg kritiserar något hon kallar för en bakvänd rättviseprincip,

“Vinner Trump valet i höst lär det i praktiken innebära slutet för republiken. Förlorar han lär kriget mot republiken intensifieras. I båda fallen har den söndrande saken än en gång visat sin söndrande makt.” Göran Rosenberg på Expressens kultursida.