Veckans bråk: Är en inställd debatt populism eller sunt förnuft?

Text:

Bild: TT

»Jag vill med det här beslutet sända signalen till svenska folket att läget är mycket allvarligt«, skrev Norlén i en skriftlig kommentar som skickades ut till medierna.

Dagens industris politiska redaktör PM Nilsson var allt annat än nöjd med beslutet. »Populism när den är som värst«, skrev han argt på Twitter. »Att hålla avstånd i riksdagen är inget problem alls. Tilliten till allmänhetens omdöme tycks svikta«, rasade ledarchefen.

Detta fick Moderaternas sociala medier-slugger Hanif Bali att reagera i ett svar till PM Nilsson: »Tror du inte på hospitaliseringssiffrorna? Är de inte en effekt av allmänhetens omdöme?« PM Nilsson lämnade frågan obesvarad.

Medan borgerligheten debatterade om det var rätt eller fel att ställa in debatten valde Liberalerna att som vanligt ställa sig utanför själva bråket och i stället hamna i en interndebatt om någonting helt annat. Gruppledaren Johan Pehrson skrev att han gärna hade debatterat EU-frågan och vikten av export men fick direkt mothugg av Carl B Hamilton som tycker att exportvurmandet är osunt och kallade Johan Pehrsons uttalande om export för »trams«.

Som vanligt slutar alltså ett bråk om någonting med att sprickan i Liberalerna blir ännu större. Vad Liberalerna tycker om att partiledardebatten ställdes in vet fortfarande ingen.