Veckans bråk: En garde, Alexander Bard!

Text:

Bild: TT

Artisten, tyckaren och partihopparen Alexander Bard är känd för flera saker: Han har alltid shorts, han har nyligen lämnat ett parti för ett annat och han har alltid en konflikt på sociala medier med någon. Den här gången gav sig den omotiverat engelskspråkige twittraren på svarta människor och »Black lives matter« när han skrev följande på Twitter (fritt översatt):

»Om svarta liv ska spela roll [»Black lives matter«, reds anm], då får svarta liv skärpa till sig, studera, jobba, tjäna sina egna pengar i stället för att förlita sig på bidrag, sluta ljuga, sluta hamna i fängelse och bli hjältar i stället för självutnämnda offer som världen skrattar åt. Det spelar roll!«

Det tog givetvis snabbt hus i helvete. Jurykollegan Bianca Ingrosso krävde hans avgång och sa att hon inte blir kvar i TV4:s program Talang om han blir det. Fotbollsjournalisten Olof Lundh krävde att TV4 skulle agera. Fotbollsspelaren Robin Quaison vägrade att ha med kanalen att göra om Bard blev kvar.

Liberalernas parti­ledning kontaktade Alexander Bard – som lämnade partiet. TV4 sa först att åsikterna var Bards privata och att det här inte var en fråga för tv-bolaget, men vände senare på klacken och gav honom sparken från jobbet. Detta på uppmaning av produktionsbolaget med rättigheterna till Talangformatet.

Alexander Bard själv gjorde som Alexander Bard alltid gör. Han kal­lade alla för oprofessionella och för patetiska idioter, gick med i ett nytt parti (den här gången Medborgerlig samling) och lovade att leva ännu mer rövare på sociala medier nu när han är »fri«.

Frågan är om någon kommer att lyssna.