Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Cypern – Asien eller Europa?

Fokus fick ett mejl av en uppmärksam "B. Wisser" som påstod att vi hade fel när vi inkluderade Cypern i listan över ett par europeiska länder - det handlade om cancer och mer minns jag inte för det var förra veckan och nu är allt som bortblåst.

Det är enligt uppgift fel - Cypern är en del av Asien, inte Europa, säger Herr Wisser och får visst stöd av Wikipedia som säger att "Cypern ligger egentligen i Asien, men av historiska och kulturella skäl anses den tillhöra Europa". Men norr om gröna linjen är i alla fall Cypern en del av EU sedan ett par år - vilket borde betyda något.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera