Friherrar och feminister!

Text: Elsa Westerstad

Det är bokmässa och Scandic-frukost. Försöker sortera minnesbilder från gårdagens mingel på sedvanliga Park Hotel och bestämmer mig för att det mest bestående intrycket är Leif Pagrotsky som ålade sig fram bland en högljudd Plura och en svepande Liza Marklund. Paggan. Sist jag såg honom var på Hultsfreds backstageområde med lysdiodrar i skägget. Paggan. Det är fint och se att han håller sig kvar.

Det gör också den revolutionära friherren Carl Johan De Geer som skrivit en roman om sig själv. 14.20–14.50 tar han ett djupsnack med Fokus-profilen Therese Larsson i Axess monter  (C05:04)– missa inte!

Klockan 17–17.45 blir det vild debatt när Petra Östergren snackar feminism med tre andra skarphjärnor: Johanna Palmström, Inti Chavez Perez, och Tove Leffler.

I morgon, lördag, klockan 11.30-12.30 blir det tung debatt om de svenska politiska biografierna. Med Margareta Winberg, Christer Isaksson, författare till »I väntan på Mona Sahlin«. Anita Kratz, som skrivit biografin »Reinfeldt – Ensamvargen« (läs ett uttdrag här), och självklart Fokus eget politiska snille Torbjörn Nilsson.

Ses i Axess Tv:s monter – C05:04.