Kommer Peter Englund sluta blogga?

Text: Elsa Westerstad

Det har varit tyst om tronbytet i Svenska Akademien. Att historikern och författaren Peter Englund i måndags tog över posten som ständig sekreterare efter Horace Engdahl har inte lett till någon större hysteri. Varken från media eller från Peter Englund själv. »Kanske kommer jag att ta hit en pelargon från min skrivarstuga«, kungör han lugnt i dagens DN (4/6) angående att han nu tar över Engdahls arbetsrum i Gamla stan.

Livet har sin stilla gång, också i en av Sveriges största kulturella maktcentrum.

Den stora frågan blir nu i stället om Peter Englund kommer ha tid att fortsätta med sin uppskattade blogg. Sista inlägget är postat i söndags. Då fick han en sensuell rakning på salong i Madrid.

Såg för övrigt en frisläppt och renrakad Horace Engdahl med hustrun Ebba Witt-Brattström på Södermalm häromdagen. De cirkulerade utanför ett steakhouse på Renstiernasgatan. Kanske letade de efter en riktig Chateaubriand att sätta tänderna i.
Oavsett såg han onekligen nöjd och vardagligt avslappnad ut.

Är man villkorligt frigiven från Akademien så är man.