Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Bygg en valsajt med WordPress del 1

Med öppnandet av valsajten och släppet av vårt nya Wordpress-tillägg kickar fokus.se igång valbevakningen på allvar.

Sverige börjar få valfeber. Och eftersom Fokus alltid satsat så hårt på att ha den bästa bevakningen av svensk politik tycker vi det är superkul att tempot höjs och fler människor engagerar sig i de aktuella frågorna.

Varje nyhetswebb med självaktning bör i dessa tider ha en valsajt. Vi har en, du hittar den på fokus.se/tema/val-2010, men framförallt blir vi en valsajt.

De kommande månaderna riktar vi in oss på att inte bara ha en bra valsida med nyheter och annat smått och gott, utan även på att integrera valbevakningen i alla delar av fokus.se där det passar.

För att åstadkomma detta utvecklar vi ett WordPress-tillägg som hämtar och visar information om svensk politik och svenska makthavare. Vi kallar det Sveriges riksdag för WordPress och har nu släppt det i sin första version.

I dagsläget visar Sveriges riksdag för WordPress ett interaktivt diagram över opinionsläget, en kalender med kommande händelser i valrörelsen och veckans mest intressanta länkar om svensk politik.

Diagramet visar en sammanvägning av publicerade opinionsundersökningar från alla olika institut. Genom att väga samman olika mätningar kan skillnader i frågor, mätmetoder och andra felkällor pareras och en tydligare bild av opinionsläget ges. Dessutom visas  länkar till Fokus politikreportage samt mandatperiodens viktigaste händelser, valda av Fokus politikredaktör Torbjörn Nilsson, i anslutning till tidsaxeln.

Politiklänkarna och valkalendern sammanställs av redaktionerna på Fokus och makthavare.se.

Vi har många ytterligare funktioner på gång som vi kommer att rulla ut i rask takt varefter de blir färdiga.

Sveriges riksdag för WordPress är framförallt ämnad att användas på fokus.se och makthavare.se, men om du har en WordPress-sajt som du vill politikifiera får du gärna ladda ned och använda tillägget på din sida.

Vi  har testat tillägget på WordPress 2.9 och 3.0 men kan såklart inte garantera att det funkar perfekt tillsammans med ditt tema och dina andra tillägg.

Hursomhelst, från och med nu är vi en valsajt, och vi hoppas att du blir det också!

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera