Höger vänster om

Text:

En sammanbiten [[Fredrik Reinfeldt]] på förstasidan under rubriken »Det går bra nu, men…« – Där kom det slutgiltiga beviset för att Fokus är en vänstervriden tidning. Veckan före, en pytteliten bild på [[Thomas Östros]] under rubriken »Vart tog Östros vägen?« – Så kan bara en allianskramande tidning bete sig!

I valtider blir politiskt engagerade personer ofta frustrerade över medier som inte förstår, som vinklar om och beter sig. En del går överstyr och sadlar hästen för att rida ut och befäkta redaktörer som sitter i hemliga väderkvarnar och samordnar kampanjer.

För den som ser medier enbart som en kanal för att föra ut ideologiska budskap kan det här verka rimligt. Men redaktörens vardag ser väldigt annorlunda ut. Vilken typ av journalistik man än bedriver så handlar arbetet om att ge läsaren något nytt. Det är den utmaningen som skapar huvudbry och ibland sömnlösa nätter för oss redaktörer, de egna politiska preferenserna ägnas förtvivlat lite tid. Efter flera veckors övertag för alliansen är det inte speciellt spännande att läsa ytterligare en artikel om hur dåligt det går för de rödgröna. Alltså blir det en sammanbiten Reinfeldt på omslaget och frågorna som skulle kunna vända valvindarna.