Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Läckorna vi behöver

Man ska inte laga något som inte är sönder. Reglerna för den svenska tryckfriheten är fastslagen i vår grundlag, vilket ger ett bra skydd mot klåfingriga politiker och jurister som tar varje chans att utnyttja tillfälliga opinionsströmningar för att inskränka mediernas handlingsutrymme. Som privatperson är det lätt att förstå frustrationen hos politiker och tjänstemän när interna dokument läcker ut till allmänheten. Som publicist har man som uppgift att strunta i allt det. En tidning kan bara ha en uppdragsgivare – läsaren, och det som är sant och relevant ska publiceras. Andra får ta hand om jobbet med att täta läckor. Men den som har fått publicistisk dunderhonung måste också ta ansvar för hur den används. Läs mer om Wikileaks och medierna i Ulrika Knutsons krönika.

För femte året i rad har Fokus den stora äran att presentera Årets svensk. Robin Carlsson ställer sig i raden av framstående personer som har gjort extraordinära insatser som förbättrar det svenska samhället, och därför har hon förärats utmärkelsen. Möt krigaren, skivbolagsdirektören och samhällsförbättraren Robyn i Elsa Westerstads porträtt.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera